Skip to main content

Persoonlijke-assistentiebudget (PAB)

Het persoonlijke-assistentiebudget of PAB is een budget dat wordt toegekend aan personen met een beperking of aan hun vertegenwoordigers. Het moet hen helpen de gepaste hulp en begeleiding aan te spreken in functie van hun behoeften en verwachtingen.

Het PAB laat personen met een beperking toe mensen te vergoeden die hen helpen bij alledaagse activiteiten, van opstaan en zich wassen tot maaltijden bereiden of schoonmaken, hetzij thuis, hetzij op het werk of op een plaats voor ontspanning. Die ‘assistenten’ kunnen de personen met een beperking zelf begeleiden of de personen in hun omgeving. Het PAB is geldig in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het PAB is geldig in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het budget laat personen met een beperking toe om zelf te beslissen over de hulp die ze nodig hebben en hoe ze die hulp inschakelen. In Brussel beheert AccessAndGo-ABP de wachtlijst. De autonomie die het PAB biedt, ligt immers volledig in lijn met onze missie. Wens jij je in te schrijven op de wachtlijst?

Onze interventiegebieden